Veel voorkomende problemen

Toegangscode vergeten

Veel mensen maken gebruik van een toegangscode op hun iPhone. Het kan gebeuren dat je deze toegangscode kwijt raakt of vergeet. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem, die luidt als volgt:

 • Verbind de iPhone met een kabeltje aan een computer waarop iTunes is geïnstalleerd. Houd nu de thuisknop en de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt, tot dat het iTunes logo verschijnt. Laat de knoppen dus nog niet los als je het Apple logo ziet, maar houd ze ingedrukt.
 • Het toestel staat nu in herstelmodus. In iTunes verschijnt nu een venster, met de vraag of het toestel hersteld moet worden. Kies "Herstel" en iTunes maakt de iPhone helemaal leeg.

LET OP! Hierbij gaan wel alle gegevens op de iPhone, zoals contacten, foto's en apps verloren. Ook is het belangrijk om het wachtwoord van het iCloud account op de iPhone te weten. Deze is namelijk niet te verwijderen, en zonder dit wachtwoord is de iPhone onbruikbaar. Voor meer informatie kun je ook kijken op de site van Apple via deze link.

Mijn telefoon laadt niet meer op.

Een veel voorkomend probleem bij voornamelijk de nieuwere iPhones is het niet kunnen opladen. Dit probleem is vaak zelf eenvoudig op te lossen. Het probleem wordt regelmatig veroorzaakt door stof wat in het oplaadpunt zit, waardoor de oplader slecht contact maakt. In de onderstaande video wordt goed uitgelegd hoe dit probleem eenvoudig opgelost kan worden. Gebruik in plaats van een tandenstoker een naald of speld om al het stof eruit te krijgen. Mocht het probleem hierna toch nog niet opgelost zijn, kom dan gerust langs in onze winkel.

 

Bij 20% valt mijn telefoon uit!

Doordat we onze smartphones veel gebruiken en vaak opladen hebben deze een levensduur van zo'n 2 jaar. Vaak neemt het vermogen hierna snel af, wat tot gevolg heeft dat de telefoon zomaar uitvalt terwijl de batterij nog vol zit. Dit betekent dat de batterij zijn beste tijd gehad heeft en vervangen zal moeten worden. Is jouw smartphone jonger dan twee jaar, dan kan het helpen om de batterij opnieuw te kalibreren. Dit doet men bij een iPhone door middel van de thuisknop en aan/uit-knop te gelijk ingedrukt te houden totdat het Apple logo verschijnt. Mocht dit niet helpen dan zal alsnog de batterij vervangen moeten worden. Hiervoor kun je langskomen in onze winkel.

Kenmerken: 
-De telefoon loopt snel leeg
-Telefoon valt bij 20%-40% al uit
-Na aansluiten van de telefoon gaat deze gelijk aan en zit de batterij weer half vol

Mijn smartphone leidt zijn eigen leven.

Leidt je smartphone zijn eigen leven? Lijkt het alsof er een spook op je telefoon bezig is? Dan is de kans groot dat de touchkabel van je scherm kapot is. In dit geval is het probleem op te lossen door je scherm te laten vervangen. Mocht je behuizing flink verbogen zijn dan kan het ook zo zijn dat de chip op het moederbord los zit. In dit geval kan de oplossing zitten in het rechtbuigen en verstevigen van de chip. Beide reparaties zijn bij SD Repair klaar terwijl u wacht.

Vastloper

Loopt je toestel wel eens vast. Of heeft hij andere onverklaarbare problemen. Dan kan een softreset nog wel eens helpen.

 • Voor de iPhone 6s en lager is dit te doen door de home knop en de power knop tegelijkertijd in te drukken en vast te houden totdat je het Apple logo ziet.
 • Bij de iPhone 7 doe je dit door volume omlaag  knop en de power knop tegelijkertijd in te drukken en vast te houden totdat je het Apple logo ziet.
 • Voor de iPhone 8 en iPhone x hebben ze het weer anders gemaakt. Daar moet je eerst de volume omhoog knop kort indrukken, daarna de volume omlaag knop kort
  ndrukken en dan de power knop indrukken en +/- 10 sec ingedrukt houden totdat je het Apple logo ziet.

Hopelijk is je probleem nu weer opgelost! Blijft je toestel nog steeds vast lopen tijdens het opstarten. Dan zit er helaas niks anders op als je toestel te herstellen.

 • Sluit de telefoon aan op een pc en start iTunes op. Laat gedurende het proces de kabel in je telefoon zitten.
 • Voer onderstaande uit voor je telefoon:

 • Voor de iPhone 6s en lager is dit te doen door de home knop en de power knop tegelijkertijd in te drukken en vast te houden totdat je het scherm van de herstel modus ziet.
 • Bij de iPhone 7 doe je dit door volume omlaag  knop en de power knop tegelijkertijd in te drukken en vast te houden totdat je het scherm van de herstelmodus ziet.
 • Voor de iPhone 8 en iPhone x hebben ze het weer anders gemaakt. Daar moet je eerst de volume omhoog knop kort indrukken, daarna de volume omlaag knop kort indrukken en dan de power knop indrukken en +/- 10 sec ingedrukt houden totdat je het scherm van de herstelmodus ziet.

 

 •  Laat in alle gevallen de knoppen dus niet los als je het Apple logo ziet maar wacht op het scherm van  de herstelmodus zoals je hiernaast kan zien.
 • Op je computer komt een scherm tevoorschijn, klik op werk bij als je al je gegevens wilt behouden. iTunes zal desbetreffende software downloaden en op je telefoon installeren met behoud van je gegevens. Als dit langer dan 15 minuten duurt dan zal de herstelmodus worden afgesloten en moet je de telefoon opnieuw in herstelmodus zetten.

 

Nog steeds problemen met je toestel? Dan ben je altijd welkom, om in de winkel langs te komen.